מערכות סולריות צוברות עם הזמן פופולריות לא רק בקרב מוסדות ציבוריים, אלא גם בבתים פרטיים.
רוב הבתים בישראל נהנים מחימום מים סולרי, חימום בריכות שחיה, ציבוריות ופרטיות, נעשה באמצעות חשמל סולרי ובשנים האחרונות החלו לייצר גם מזרקות גינה המנצלות אנרגיה סולרית.
איך עובדות מזרקות סולריות?
מזרקות עם משאבות סולריות בד"כ קלות מאד להתקנה. כל המערכות העובדות על אנרגיה סולרית משתמשות בלוחות עם רכיבים פוטו-אלקטרים (PV) המושכים ואוגרים את אנרגיית השמש.מכיוון שמזרקות אינן צורכות אנרגיה רבה, הלוחות הסולריים קטנים יחסית ואינם תופסים הרבה שטח.
קיימים שני סוגים של מזרקות סולריות:1
. מזרקות בהן הלוחות הסולריים מובנים ומשולבים כחלק אינטגרלי מהמזרקה עצמה. מזרקות אלה אינן צריכות כל התקנה אבל המזרקה חייבת להיות ממוקמת במקום החשוף להרבה שעות שמש, אחרת לא תעבוד.
2. מזרקות עם לוחות סולריים מבודדים היכולים להיות ממוקמים בנפרד מהמזרקה. בבחירת סוג זה של מזרקות, ניתן למקם את המזרקה בכל מקום בגינה: בתוך בריכת נוי מוצלת, בפינה חשוכה או כל מקום אחר, בתנאי שהלוחות הסולריים ימוקמו במקום שטוף שמש. התקנה של מזרקות עם לוחות נפרדים קצת יותר מסובכת, למרות שרוב סוגי מזרקות אלה מגיעים עם ערכות הרכבה מסודרות ללוחות הסולריים. את הלוחות ניתן להתקין על קירות, על הקרקע או ניתן להעזר במוטות עץ כדי למקמם את הלוחות גבוה להגברת חשיפתם ויעילותם.
למזרקות סולריות כמה יתרונות משמעותיים:
· ניצול אנרגיה ירוקה
· חסכון בחשמל
· חסכון בכסף
· אין צורך בחיבורי חשמל, שכן מזרקות סולריות אינן זקוקות לחשמל. שיקול זה משמעותי מאד לבתים עם גינות גדולות, כשרוצים למקם את המזרקות במקומות מרוחקים מחיבורי חשמל.
· קלות התקנה - מזרקות עם לוחות סולריים מובנים אינם צריכים כל התקנה, פשוט לקנות מזרקה ולמקמה במקום הרצוי. גם התקנת מזרקות סולריות עם לוחות מרוחקים קלה יותר מהתקנת מזרקות הצורכות חשמל.
החסרון היחידי של מזרקות סולריות הוא התלות בשמש. בישראל מספר הימים ללא שמש קטן מאד יחסית ובמידה והלוחות הסולריים מוקמו נכון, המזרקות הסולריות יעבדו גם במצב של עננות חלקית אבל, יש לזכור שמזרקות סולריות לא יעבדו בשעות הלילה.
מערכת In4Gan
In4Gan - פורטל עיצוב חוץ הבית
בריכות נוי, מזרקות, מפלי מים
עיצוב גינות, עיצוב גגות וחצרות